Loading...
Skip to Content

Collective Effort neemt rental partner Masterpiece over!

Home  News  Collective Effort neemt rental partner Masterpiece over!

COLLECTIVE-EFFORT zet hiermee een volgende stap in een van haar strategische doelen “collaboration at scale”

Rental platform &-ONWARDS, onderdeel van COLLECTIVE-EFFORT, bundelt haar krachten met kledingverhuurplatform Masterpiece. Na de eerdere bekendmaking van de samenwerking met Palanta (als B2B partner) zet COLLECTIVE EFFORT de volgende stap in de Rental markt door het Rental platform MASTERPIECE over te nemen van de eigenaren Lieke Van Schouwenburg en Suzanne Vermet-Reijgersberg.

Voor COLLECTIVE-EFFORT een volgende stap in hun missie om de Circulaire businessmodellen in fashion/Retail aantrekkelijk, toegankelijk en winstgevend maken. We verbinden lineaire mode met circulaire initiatieven. We willen een inspirerend voorbeeld zijn en toegang bieden tot onze oplossingen om verandering op grote schaal mogelijk te maken.

Volgens Lieke Van Schouwenburg en Suzanne Vermet-Reijgersberg voor Masterpiece een logische stap om aan de hand van een gezamenlijke missie kleine partijen zich aan elkaar verbinden en samen te werken om de mode industrie te verduurzamen.  

Suzanne “We begonnen Masterpiece in 2019 met een hele duidelijke missie; we willen de mode-industrie verduurzamen. Na 4 jaar pionieren, veel successen en positieve geluiden vanuit de industrie geloven we meer dan ooit in het verhuurconcept. Om het huurconcept nog beter aan de man te brengen en omdat we geloven in het bundelen van krachten in plaats van in versnippering zijn we op zoek gegaan naar een sterke partij met dezelfde missie. Deze hebben we gevonden in &-Onwards en Collective Effort. We zijn heel trots dat het team van &-Onwards onze werkzaamheden voort zal zetten en zijn ervan overtuigd dat zij alles in huis hebben om het Rental concept nog succesvoller te maken

Het Rental platform &-ONWARDS bied premium fashion voor vrouwen en mannen en is sinds Maart 2023 voor online toegankelijk, na een test periode van 4 maanden. Op het Rental platform kunnen consumenten producten huren voor een korte periode, een product kopen (pre-loved) en/of een abonnement afsluiten. Wij bieden voor een abonnement drie varianten: 2, 3 of 4 stuks per maand. Iedere maand kan (de consument) je zelf beslissen of de artikelen worden behouden en/of worden teruggestuurd. Jij als klant kiest maandelijks producten en &-ONWARDS doet de rest. Wij hebben een logistieke en dry-clean service waardoor jij als klant volledig wordt ontzorgd.

Bij de overname van Masterpiece nemen wij alle bedrijfsactiviteiten over. De logistieke service en de enorm gewaardeerde persoonlijke service en het styling advies zijn daarbij ingegrepen. Met het oog op schaalbaarheid neemt COLLECTIVE- EFFORT niet de fysieke locatie van Masterpiece over, maar richt het zich op online aanwezigheid en zet het zijn offline activiteiten uitsluitend voort bij TOMO, Westfield Mall, Leidschendam, naast het af en toe organiseren van pop-ups

 

JOIN COLLECTIVE-EFFORT

De manier waarop fashion gemaakt, verkocht, gedragen en hergebruikt wordt, moet radicaal veranderen. Overschotten in de fashion industrie zijn te groot en kledingkasten puilen uit met o.a. teveel ongedragen kleding. De beweging die in gang wordt gezet, vereist een andere mindset bij alle partijen. Om te veranderen naar een geheel nieuw circulair fashion systeem is samenwerking in de keten cruciaal; alleen samen kunnen we de hele fashion industrie verduurzamen.

Wil je ook onderdeel worden van COLLECTIVE-EFFORT of heb je vragen, neem dan direct contact op met co-founder Richard van den Berg (+31 62 14 07 118 ) of stuur een LinkedIn bericht aan hem om een afspraak in te plannen.

Comments

CONTACT

Do you have a question, would you like to collaborate or do you want to share something? Please contact Nicole Speksnijder, she will be happy to help you.

Whatsapp
+31 (0)6 510 484 28
Address
Crown Business Center
A. Hofmanweg 5a
2031 BH Haarlem
Email
.(JavaScript must be enabled to view this email address)