Loading...
Skip to Content

COLLECTIVE EFFORT ZET IN OP PARTNERSHIPS

Home  News  COLLECTIVE EFFORT ZET IN OP PARTNERSHIPS

Haarlem, mei 2023 – COLLECTIVE EFFORT.

Met onze toekomstgerichte visie op Retail ”Fashion as a Service* ” introduceerden wij eerder met trots het nieuwe Rental platform &-ONWARDS. Het Nederlandse platform biedt premium modemerken met aantrekkelijke, toegankelijke en winstgevende circulaire bedrijfsmodellen. Daarnaast maken wij het hiermee ook mogelijk voor de consument om de stap te maken van bezit naar gebruik van Fashion.

Na de introductie van ons platform zijn wij sinds kort begonnen met een samenwerking met het duurzame warenhuis TOMO in Westfield shopping Mall te Leidschendam. In een shop in shop in TOMO maken wij Rental en Re-sell mogelijk en kunnen de consumenten op de winkelvloer met ons en onze businessmodellen kennismaken.

Naast deze B2C ontwikkelingen zetten wij in op partnerships en maken we de volgende stappen richting B2B, white-label. Om dit te bewerkstelligen hebben wij besloten om een volgende samenwerking aan te gaan met Palanta, Sara Devenyi. Met als doel samen een grotere impact te gaan maken.

Sara Devenyi, founder van het Rental platform Palanta, heeft na een periode van reflectie ervoor gekozen om een nieuwe richting in te gaan. Sara realiseerde zich dat een nieuwe richting nodig was om haar doel, het transformeren van de mode-industrie, te realiseren. Palanta stopt niet, maar gaat op een andere manier vooruit om haar impact te vergroten!

Sara zal samen met COLLECTIVE EFFORT zich gaan richten op het stroomlijnen van de logistieke en software aspecten en ons zo gezamenlijk voor te bereiden op B2B-schaalvergroting.

Naast deze samenwerking zal Sara met haar kennis, haar Palanta community en een deel van Palanta's kledingcollectie bijdragen aan &-ONWARDS.  “Ik ben zeer enthousiast om mij te concentreren op de toekomst van de circulaire economie. Ik wil vooral werken aan en het opstarten van verdere samenwerkingen, partnerships, op dit gebied en in deze Retail wereld. >>It takes a Collective effort to succeed<<.  Ik hoop dat geïnteresseerde mode partijen en of initiatieven mij blijven opzoeken om volgende stappen te kunnen zetten. Palanta blijft zich zo inzetten voor haar missie om circulariteit in de mode-industrie te bevorderen en verantwoorde merken te ondersteunen. (Volgens Sara Devenyi)

Het team van Collective Effort, &-ONWARDS, is blij en trots deze nieuwe samenwerking te mogen delen

 

Extra note*

Fashion-as-a-service
Door op het platform via drie verschillende businessmodellen premium fashion items aan te bieden, creëert &-ONWARDS ‘retail nieuwe stijl’. Klanten kunnen tijdelijk huren (short rent), tweedehands of duurzaam kopen (recommerce) of een abonnement nemen (subscription). &-ONWARDS kiest bewust voor premium fashion omdat deze items wegens hoge en duurzame kwaliteit, mits met zorg behandeld, meerdere cycli gedragen kunnen worden. Via &-ONWARDS wordt premium kleding met een hogere retailprijs toegankelijk voor een grotere groep consumenten.

De duurzame keten die &-ONWARDS rondom het platform bouwt, zorgt ervoor dat de kleding bezorgd, opgehaald en met zorg gereinigd wordt. De klant wordt hierbij compleet ontzorgd. Alles afgestemd op persoonlijke behoeftes en zonder concessie te doen aan stijl. Dit noemt &-ONWARDS ‘fashion-as-a-service’.

Het rental platform heeft drie belangrijke core processen. E-com vormt de basis voor het online platform. Een speciaal ontwikkelde software tool (IT) ondersteunt het financiële en operationele proces om subscription en short rent als nieuwe vorm van aanbieden en consumeren van fashion mogelijk te maken. Het derde core proces is de logistieke service omdat het doorgeven van gedragen kleding vraagt om reversed logistics; een magazijn waar take back, garment care, repair & pricing op schaal wordt georganiseerd. Nadat de kleding niet meer draagbaar is, kan het gerecycled worden of is het veilig afbreekbaar.

 

Meer informatie over COLLECTIVE EFFORT:

De kern van de business van COLLECTIVE EFORT, een nieuw initiatief opgericht in 2020, wordt gevormd door samenwerking op schaal, circulariteit, transparantie en een gedeeld waardesysteem. De organisatie is geheel gebaseerd op het ESG*-beleid (*Environmental, Social and Governance) en doelen zijn afgestemd op de beleidsdoelstellingen voor de circulaire economie van de Ellen MacArthur stichting, de VN Sustainable Development Goals (SDG's), het beleid van de Nederland overheid en de Nederlandse textielbrancheorganisaties. &-ONWARDS is de eerste business van COLLECTIVE EFFORT. Zie www.collectiveeffort.nl

Comments

CONTACT

Do you have a question, would you like to collaborate or do you want to share something? Please contact Nicole Speksnijder, she will be happy to help you.

Whatsapp
+31 (0)6 510 484 28
Address
Crown Business Center
A. Hofmanweg 5a
2031 BH Haarlem
Email
.(JavaScript must be enabled to view this email address)