Loading...
Skip to Content

Investeer nu in de toekomst van duurzame fashion

Home  News  Investeer nu in de toekomst van duurzame fashion

INVESTEER NU IN DE TOEKOMST VAN DUURZAME FASHION

&-ONWARDS: het eerste fashion-as-a-service platform


De fashion industrie is de op drie na meest vervuilende industrie van de wereld. Sommige bronnen plaatsen de fashion industrie zelfs in de top drie. De keten staat de laatste 20 jaar onder een ongekende druk door de enorme toename van de productiestapel wat heeft geresulteerd in: vervuiling van het milieu, excessieve Co2-uitstoot, onderbetaling en slechte arbeidsvoorwaarden, uitputting van grondstoffen, gebruik van vervuilende industriële productieprocessen, en de lijst gaat door. Er is dringend verandering nodig in de manier waarop fasion wordt geproduceerd, getransporteerd en geconsumeerd. Productie en transport zijn al enige tijd een focuspunt voor grootverbruikers. Recyclingprogramma’s en betere materiaalkeuzes hebben mondjesmaat hun weg gevonden in het productaanbod. Het laatste punt, een verandering in de manier waarop fashion geconsumeerd wordt, is de volgende megatrend die de fashion industrie zal transformeren.

COLLECTIVE EFFORT presenteert een unieke kans om in de belangrijkste transformatie in de fashion industrie van de aankomende 15 jaar te investeren: het fashion-as-a-service platform &-ONWARDS.

Met ons team en onze partners staan wij aan de vooravond van het lanceren van het online platform &-ONWARDS. Het eerste platform in Nederland dat op landelijke schaal drie vormen aanbiedt waarop premium fashion op duurzame wijze kan worden geconsumeerd: via een abonnement, korte gelegenheidshuur en tweedehands verkoop. Het concept is simpel: &-ONWARDS biedt een divers aanbod van hoge kwaliteit modemerken waaruit consumenten hun favoriete fashion items tegen een fractie van de prijs kunnen huren of tweedehands aankopen.

Het belangrijkste product van het platform is een abonnement op kleding. Dit abonnement bestaat uit drie items met een gemiddelde retailprijs van ca. €250 per stuk tegen een maandelijks bedrag van in totaal maximaal €100 (o.v.b. van wijzigingen). Eens per maand, op een datum naar keuze, kunnen abonnees hun producten swappen (ruilen) voor één tot drie nieuwe producten of ervoor kiezen de producten nog een maand te dragen. Hierdoor krijgt de consument de ultieme flexibiliteit en vrijheid om elke maand nieuwe styles te proberen of langer te genieten van eerdere keuzes. Zie onderstaande afbeelding ter verduidelijking.Tot het assortiment behoren basic, statement, zakelijke en casual items, waardoor de samenstelling van items in het abonnement altijd kan worden aangepast aan de behoefte van het moment. Iedere maand weer. Het abonnement is maandelijks opzegbaar en de klant betaalt geen extra kosten voor verzending of schoonmaak en verzorging van de producten. Dit maakt de drempel om in te stappen laag en houdt vanaf het moment van huren de mogelijkheden flexibel.

Het assortiment van &-ONWARDS bestaat (vooralsnog) uit producten van derde partij fashion brands. Deze brands hoeven enkel hun producten beschikbaar te stellen en &-ONWARDS regelt de rest. Over de producten die &-ONWARDS verhuurt, ontvangen de brands een vast commissie percentage. Aangezien de producten gemiddeld tien keer verhuurd kunnen worden en daarna tweedehands verkocht, draaien de fashion brands een marge die ver boven het marktgemiddelde ligt. In feite is verhuur voor de voorraad van fashion brands een lange termijn ROI-model dat meer marge oplevert, met een langere terugverdientijd. Verhuur leidt ertoe dat brands minder hoeven in te kopen waardoor ook minder producten in de sale belanden en zij duurzamer met hun voorraad omgaan. Deze win-win maakt dat brands zeer geïnteresseerd zijn in de diensten van een verhuurplatform als &-ONWARDS.

De focus van COLLECTIVE EFFORT ligt nu op de diensten van het online platform die gericht zijn op de consument, echter het unieke aan het concept is dat er gelijktijdig wordt gewerkt aan de lange termijnstrategie van de organisatie. De verhuurtechnologie, het logistieke netwerk en het prijsmodel zijn namelijk multidimensionaal inzetbaar. Wij zien een rol voor onze technologie in de B2B markt en als intermediair tussen B2B partijen. Bijvoorbeeld in het voorzien van een abonnement voor de medewerkers van een grote bank, organisatie verzorgd door een merk gericht op business wear. Of in het aanbieden van een white-label oplossing voor modemerken om zelf verhuur aan hun klanten aan te bieden via hun bestaande e-com platform. Wij zorgen voor de logistieke infrastructuur, kennis en technologie. Dankzij de schaal van COLLECTIVE EFFORT kan deze dienst vele malen kostenefficiënter worden aangeboden dan dat modemerken dit proces zelf inregelen. Daarnaast verzamelt en deelt COLLECTIVE EFFORT grote hoeveelheden data over o.a. de levensduur van de kledingstukken, waardoor er slimme keuzes kunnen worden gemaakt in het assortiment.

De lange termijn strategie van de organisatie kent drie focuspunten: schaal, data en community. Dit laatste punt is geen containerbegrip, maar een cruciaal puzzelstuk in het voortstuwen van verandering in de fashion industrie. COLLECTIVE EFFORT beoogt zeer cruciale data over product, materiaal, consumentengedrag (AVG-proof) open-source beschikbaar te stellen aan de industrie. Hierdoor kunnen branchegenoten, groot of klein, structureel betere keuzes maken in het voeren van een duurzame bedrijfsvoering. Want hoe je het ook went of keert, verandering is noodzakelijk, duurzaamheid is de norm en circulariteit is de toekomst.


***
De timing van het online platform &-ONWARDS komt als geroepen: we hebben nu meer dan ooit structureel duurzame oplossingen nodig in de fashion industrie. Meer weten over investeren in de toekomst van duurzame fashion? Neem dan direct contact op met Quinten Speksnijder (+31 6 21 19 49 19) of stuur een LinkedIn bericht om een afspraak in te plannen.

In de huidige investeringsronde worden investeringen geaccepteerd vanaf €40.000.

* &-ONWARDS is een onderdeel van moederbedrijf COLLECTIVE EFFORT.
Zie voor meer informatie: www.collective-effort.nl

Comments

CONTACT

Do you have a question, would you like to collaborate or do you want to share something? Please contact Nicole Speksnijder, she will be happy to help you.

Whatsapp
+31 (0)6 510 484 28
Address
Crown Business Center
A. Hofmanweg 5a
2031 BH Haarlem
Email
.(JavaScript must be enabled to view this email address)